شرکت دانش بنیان توسعه علم و صنعت اردیبهشت ، آماده ارائه خدمات به جامعه علمی و صنایع در زمینه علوم تغذیه و علوم و صنایع غذایی می باشد.
ODEST (Ordibehesht Development of Science and Technology) Company as Knowledge enterprise Company, is ready to provide services to the scientific community and industries in the field of food science and nutrition
ساخت محیط کشت مکمل ملاس
در تولید خمیرمایه و اتانول
"برگزیده بعنوان محصول دانش بنیان"
- افزایش تولید محصولات بیولوژیک میکروارگانیسمها، یکی از نیازهای ضروری کشور به شمار می رود. ساکارومایسس سرویزیه، مخمری پرکاربرد در تولید خمیرمایه، اتانول و آنزیم محسوب می شود. ملاس اصلی ترین منبع تغذیه این مخمر پرکاربرد است. افزایش قیمت ملاس در سالهای اخیر موجب افزایش قیمت عمده اتانول و خمیر مایه، در کشور شده است که می توان با انتخاب یک منبع ارزان و در دسترس نقش مهمی در کاهش هزینههای تولید ایفا کرد. در این راستا محصولی دانش بنیان توسط متخصصان این شرکت تولید شد. این محصول که به عنوان محیط کشت مخمر ساکارومایسس جایگزین ملاس تولید شده است دارای مزایای مختلفی است که عبارتند از کاهش هزینه ها (قیمت تمام شده نصف ملاس است)، دسترسی آسان و افزایش بازده تولید متابولیت، کاهش وابستگی به منابع خارجی ملاس، کاربری و حمل و نقل و نگهداری آسان. این فراورده ثبت اختراع شده و دارای تأییدیه سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در زمینه اقدام نوآورانه، گام اختراعی و کاربرد صنعتی میباشد.
نوشیدنی انرژی زا بر پایه پروتئین
- رژیم غذایی نامطلوب میتواند سبب کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن شود. از نظر کارشناسان تغذیه، استفاده از نوشیدنیها در فعالیت های سنگین بدنی و شرایط بحرانی یک امر ضروری است. لذا تهيه نوشيدنيهای الكتروليتي یا انرژیزا كه حاوی يونهاي مورد نياز بدن باشد امری ضروری به شمار می رود . استفاده از نوشیدنیهای حاوی کربوهیدرات و پروتئینهای تغییر یافته، به میزان محسوسی سبب افزایش مدت زمان فعالیت فیزیکی میگردد. با توجه به نکات ذکر شده محققان این شرکت موفق به تولید یک نوشیدنی با قابلیت به تاخیر انداختن خستگی و تشنگی شدند که از مواد اولیه کاملا بومی و طبیعی در تولید آن استفاده شد. این فراورده دارای تأییدیه سازمان ثبت اختراعات ایران است.
فیبر فراسودمند
"تولید ترکیب جایگزین چربی حاوی فیبر گیاهی جهت جایگزینی با چربی حیوانی در فرمولاسیون فرآوردههای گوشتی و لبنی"
- مصرف زیاد چربی یکی از دغدغهها و مشکلات و خطرات بزرگ تغذیهای میباشد. جایگزینهای چربی با هدف ایجاد بافت و خصوصیات حسی مشابه با چربیها به فرمولاسیون مواد غذایی اضافه میگردند؛ به طوری که در پی آن محصول نهایی از لحاظ کالری بسیار پایینتر از محصولات مشابه حاوی چربی میباشند. با توجه به این نیاز کشور و اهمیت تغذیه سالم در یک جامعه، با استفاده از جایگزینهای چربی مناسب میتوان علاوه بر این که محصولی با خصوصیات تکنولوژیکی، طعمی و بافتی مناسب تولید کرد، به افزایش سلامت جامعه نیز کمک کرد. با توجه به اینکه در ایران کارخانجات متعددی در زمینه فرآورههای گوشتی، لبنی و غلاتی مشغول به فعالیت میباشند، میتوان با معرفی این فرآورده سبب افزایش تولید محصولات کم چرب رژیمی شد. چه بسا که این کارخانجات در حال حاضر برای تولید محصولات کم چرب، جایگزینهای چربی مورد نیاز خود را به ناچار از کشورهای خارجی وارد میکنند و در اثر آن ارز زیادی به دلیل واردات این محصول از کشور خارج میگردد. این در حالی است که توانایی، تکنولوژی و مواد اولیه برای تولید جایگزینهای چربی در داخل کشور وجود دارد و تنها با انجام پژوهش و آزمایشات در این زمینه توسط متخصصان میتوان به فرمول نهایی محصول دسترسی پیدا کرد. این شرکت این ترکیب جدید را نهایی کرده و آماده معرفی به صنعت می باشد.
الگوی تغذیه سالم و برنامه غذایی
ویژه ادارت و سازمان و دانشگاه ها
"فرهنگ غذا"
- طعام، يكى از ميليونها نعمتى است كه تدبير الهی آن را براى رفع حوايج بشر در زندگيش فراهم كرده و دستور مى دهد اگر در همين يك نعمت مطالعه كند، قدرت تدبير الهی را مشاهده خواهد كرد. نشاط در زندگی و سلامت جسمی با غذای مناسب مهیا میشود. علیرغم صرف میلیاردها تومان هزینه بابت خوراک، اثرات منفی غذاهای نامناسب و عوارض ناشی از آن مثل چاقی و بروز بیماریهای مختلف همواره در کمین مردم جامعه بخصوص محیط های تجمعی است. با ایجاد یک الگوی جدید غذایی در ارگان ها و سازمان ها و دانشگاه های مختلف می توان به بهبود سطح تغذیه ای جامعه کمک نمود.
- مزایای و ویژگی های این الگوی جدید عبارتست از: کاهش هزینه ها و کاهش مشکلات تأمین مواد اولیه از بازار داخلی،افزایش کیفیت غذا و ارائه خدمات، افزایش تنوع غذا و حل مشکل تأمین مواد اولیه لازم، کاهش اسراف مواد غذایی در پخت و سرو غذا،افزایش رعایت نکات بهداشتی و امکان بروز بیماری های مرتبط با تغذیه، افزایش مهارت کارگرها و هماهنگی آن ها با اولویت های سازمان، رعایت طب سنتی و اسلامی، پایش وضعیت جسمی و روحی روانی افراد در برنامه غذایی، قابلیت اجرایی در فرایند تامین، پخت، سرو، مصرف، تدوین برنامه غذایی متناسب به هر فصل از سال.